Безумовно, паелья є одним із найвідоміших рецептів і в Іспанії, і за її межами. Паелья з куркою є традиційним рецептом у регіоні Леванте, особливо у Валенсії, і вона стала візитною карткою кухні Валенсії за межами Іспанії.
Паелья з куркою або рис із куркою — це основа серед усіх рисових страв. Секрет виготовлення сокової паельї з куркою полягає в тому, щоб готувати гарну пасерівку, використовувати рис високої якості (бажано — рис сорту «Бомба») та насичений домашній курячий бульйон. Якщо виходити з цієї основи, то результат буде, безумовно, удалим.
Досягнути ідеального стану рису буде легко, якщо слідувати простим вказівкам, які ми дамо в кроках рецепту. Безумовно, можна зробити рис трохи влажним або сухішим, це буде залежати від ваших смакових уподобань.
Приготування паельї з куркою потребує гарну пательню, залізну для приготування на вугіллях або вогні, або навіть зі сталі для сучасних кухонь індукційного типу. Пательня, яка рівномірно розподіляє тепло і не деформується, є важливою для отримання смачної та ідеальної паельї. У магазині Теплота завжди великий вибір Паельєр для виготовлення кулінарного шедевру.
Паелья з куркою або рис із куркою — це основа серед усіх рисових страв. Секрет виготовлення сокової паельї з куркою полягає в тому, щоб готувати гарну пасерівку, використовувати рис високої якості (бажано — рис сорту «Бомба») та насичений домашній курячий бульйон. Якщо виходити з цієї основи, то результат буде, безумовно, удалим.
Досягнути ідеального стану рису буде легко, якщо слідувати простим вказівкам, які ми дамо в кроках рецепту. Безумовно, можна зробити рис трохи влажним або сухішим, це буде залежати від ваших смакових уподобань.
Приготування паельї з куркою потребує гарну пательню, залізну для приготування на вугіллях або вогні, або навіть зі сталі для сучасних кухонь індукційного типу. Пательня, яка рівномірно розподіляє тепло і не деформується, є важливою для отримання смачної та ідеальної паельї. У магазині Теплота завжди великий вибір Паельєр для виготовлення кулінарного шедевру.
Рецепт іспанська паелья з куркою
Інгредієнти для приготування 6 порцій паельї:
- 750 р. курячого м’яса з приватної ферми «Курчан»
- 500 г. рису, бажано іспанського, сорту «Бомба»
- 175 г. зелена спаржева фасоль
- 100 г червоного сладкого перцю
- 100 г зеленого перцю
- 100 г. цибулі
- 1 морква
- 1 зубчик чесноку
- 2 столові ложки томатної пащі
- 1 л. домашнього курячого бульйону
- 1 столова ложка копченого перцю «Choricero» або перцю чилі за смаком
- 6-7 ниток шафрану, або чайна ложка куркуми
- 1 лавровий лист
- 1 гілочка тим’яну
- Оливкова олія
- Сіль (за смаком)
- Звісно, потрібно мати спеціальну сковороду — паельєру, яку виробляють в Іспанії та без якої не вдасться виготовити справжній шедевр.
Якщо ви мешкаєте у Харкові або Дніпрі, дуже радимо використовувати курку з приватної ферми «Курчан», яка з 2010 року вирощує курей бройлерів надвисокої якості у Харківський області. У Харкові та Дніпрі у ферми існує доставка до вашого дому, відвідайте їх сайт, де окрім курки можна замовити багато різних продуктів виробництва ферми Курчан.
Приготування основи для паельї
- Видаляємо можливі залишки жиру з нарізаного курячого м’яса, а також шкіру. Нагріваємо трохи оливкової олії в пательні і печемо м’ясо з усіх боків до золотистої корки. Готуємо курку до того моменту, поки вона не буде герметично запечена з усіх сторін. Видаляємо м’ясо з пательні та відкладаємо його на окрему тарілку.
-
Миємо перці, цибулю та моркву та нарізаємо їх на маленькі кубики.
-
Нагріваємо трохи оливкової олії в тій же пательні і додаємо нарізані перці, цибулю та моркву. Пасеруємо овочі до м’якості, приблизно 15-20 хвилин. Важливо постійно слідкувати за пасеровкою, щоб уникнути пригорання, потрібно періодично перемішувати овочі та регулювати температуру.
-
До пасеровки додаємо томатний соус, перць «Choricero» або чілі, шафран, лавровий лист та гілочку тим’яну. Добре змішуємо всі інгредієнти і готуємо ще 2-3 хвилини.
-
Додаємо зелену квасолю, вимиту та нарізану, та дрібно нарізаний зубчик часнику. Все разом готуємо ще 5-10 хвилин.
-
Коли пасеровка овочів буде готова, додаємо до паельї нарізану курку, яку ми відклали, та рис. Жаримо рис протягом 2-3 хвилин, змішуючи його з усіма інгредієнтами.
-
Покриваємо курячим бульйоном, який ми заздалегідь розігріли. Ви можете мати поряд каструлю з кип’ятком, якщо потрібно додати бульйон або воду.
-
Готуємо рис, як тільки бульйон почне кипіти, протягом 20 хвилин на середньому вогні. Спробуйте кілька зерен рису в середині процесу готування і знову перевірте солоність, щоб перевірити стан приготування та смак.
-
Коли пройшло 20 хвилин та рис вже готовий на ваш смак, йому потрібно відпочити декілька хвилин, накривши кришкою, фольгою або великим бавовняним рушником. Як тільки рис готовий, зніміть паельєру або каструлю з вогню. Приблизно 5-8 хвилин поза вогнем буде достатньо, щоб отримати гарний результат. Цей час є важливим для того, щоб зерно рису досягло свого оптимального стану.
Ми можемо подати паелью з кількома шматочками лимону або подати так, як є. В будь-якому випадку, це буде смачно.
Поради з приготування найкращої паельї
- Стандартні норми вимагають використання 100 г рису на одну особу. Хоча, як ви знаєте, норми створені для того, щоб їх порушувати, тому ми трохи знизили цю кількість. Однак, у нас було достатньо рису 500 грамм, щоб задовольнити шість голодних осіб.
- Обов’язково дайте рису відпочити останні 5 хвилин. Не пропускайте цей крок, оскільки різниця є помітною і саме це зробить вашу паелью ідеальною.
- Час приготування рису залежить від місця, де ви його готовите та сорту рису. Температура та якість рису дуже впливає на цей момент, тому, хоча ми вказали час приготування в рецепті, але важливо налаштувати його відповідно до власних обставин.
Смачного!